Grčki mitropolit: Požari su Božja kazna zbog premijera nevjernika

Grčki mitropolit Amvrosije na svom je blogu za katastrofalne požare koji su odnijeli 74 života optužio – premijera Ciprasa i njegov ateizam, prenosi Buka.

Naime, grčki premijer Cipras nije vjernik pa je grčki mitropolit odlučio iskoristiti strašnu tragediju u Grčkoj kako bi utvrdio da su stravični požari zapravo božja kazna za premijera nevjernika.

“Ateistički premijer Aleksis Cipras izazvao je bijes Božji. Grčku su upropastili požari i poplave”, napisao je na svom blogu mitropolit Amvrosije.

Mitropolit je potom, citirajući Novi zavjet, dodao da se zbog “udaljavanja ljudi od Boga javljaju razne katastrofe kao što su potresi, glad, epidemije, krvoprolića, kriminal i razarajući požari”.

“Ko je, pitam se, za udaljavanje modernih Grka od Božjeg puta? Ko drugi? Ateistički premijer Aleksis Cipras i njegovi suradnici”, napisao je mitropolit pa naveo činjenicu da Cipras nije krstio svoju djecu i nije se vjenčao svojom djevojkom.

Grčki mediji su, očekivano, prilično gnjevno reagovali na skandalozne tvrdnje mitropolita pa su podsjetili na požare 2007. godine, u kojima su smrtno stradale 84 osobe, kad na vlasti nije bio nevjernik nego konzervativna i religiozna stranka Nova demokratija.

The post Grčki mitropolit: Požari su Božja kazna zbog premijera nevjernika appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]