Granična policija uhapsila tri bh. državljana

Službenici policije Graničkog prelaza  Aerodrom Sarajevo jučer su na letu iz Zagreba slobode lišili osobu inicijala A. S. (1966.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog kaznenog djela „izazivanje opće opasnosti“. Bh. državljanin je predan službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Službenici jedinice Granične policije Brod danas su slobode lišili i E. K. (1972.), državljanina Bosne i Hercegovine,  jer je provjerama utvrđeno da ga potražuju Policijska stanica Doboj Jug zbog kaznenog djela „prijevara“ i Općinski sud u Sarajevu zbog „krađe“. E. K. bit će predan nadležnom tijelu, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Na Međunarodnom  grničnom prelazu u Orašju, pri ulasku u BiH slobode je lišen državljanin Bosne i Hercegovine inicijala V. Ž. (1988.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog kaznenog djela „krađa“. Službenici Policije Graničkog prelaza Orašje danas su ga predali pripadnicima Sudske policije Odžak.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]