Erdogan rasplakao djevojčicu: Ako umreš u borbi, položit će zastavu na tebe

Turski predsjednik Reccep Tayip Erdogan na meti je žestokih kritika javnosti nakon što je u govoru pred strankom uplakanoj curici u uniformi rekao da bi joj bila čast da umre u borbi.

Tokom govora pred njegovim pristalicama iz vladajuće stranke AKP, Erdoganu su iz publike na pozornicu dovukli djevojčicu u uniformi.

“Vidite ko je to ovdje! Djevojčice, šta radiš ovdje? Tu imamo naše crvene beretke, ali crvene beretke nikada ne plaču”, rekao je turski predsjednik vidno uplašenoj i uplakanoj djevojčici, prenosi BBC.

“Ona ima i tursku zastavu u džepu… Ako pogine u borbi, položiće zastavu na nju, daj bože. Sve je spremno, zar ne?” upitao je Erdogan, na šta je djevojčica odgovorila potvrdno.

Zatim ju je poljubio u obraz i pustio. Mediji nisu naveli njeno ime, a neki su samo objavili da se radi o petogodišnjakinji.

Javnost je oštro osudila ovaj Erdoganov postupak na društvenim mrežama. Ovaj video objavljen je na YouTubeu.

 

Izvor: radiosarajevo

The post Erdogan rasplakao djevojčicu: Ako umreš u borbi, položit će zastavu na tebe appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]