DOKTORI OD SUTRA STUPAJU U ŠTRAJK!!!

Odlukom Upravnog odbora Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH za 06. 11. 2017. je najavljen početak generalnog štrajka na području F BiH u svim zdravstvenim ustanovama, do ispunjenja našeg zahtjeva u vezi potpisivanja klektivnog ugovora.

Ovim putem obavještavamo sve kolege, pacijente i građane da će generalni štrajk doktora medicine i stomatologije, organizovan od strane Saveza Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH početi kako je planirano 06.11.2017. godine u 07:30 min.

Štrajk će se provoditi u svim zdravstvenim ustanovama na području  Tuzlanskog kantona do ispunjenja našeg jedinog zahtjeva: Potpisivanje Federalnog kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije i suglasnost Vlade Tuzlanskog kantona za isti.

U UKC-u TUZLA ŠTRAJK UPOZORENJA: SVE OSTALE ZDRAVSTVENE USTANOVE IDU U GENERALNI ŠTRAJK

U podružnici UKC Tuzla od 06.11.2017.god. za vrijeme pauze od 11:00 do 11:30h biće svakodnevno organizovan polusatni štrajk upozorenja kao podrška aktivnostima Federalnog Saveza, do ispunjenja zakonskih pretpostavki za pridruživanje i ove sindikalne podružnice generalnom štrajku doktora medicine i stomatologije.

U svim ostalim zdravstvenim ustanovama F BiH istovremeno počinje generalni štrajk, a sa istim zahtjevom i ciljem, koji važi za Tuzlanski kanton.

Svaki pritisak i  ometanje organizacije i provođenja štrajka od strane poslodavca biće prijavljeno i pravno sankcionisano prema Zakonu o štrajku. Iskreno se nadamo da nećemo svjedočiti tome.

PACIJENTI TOKOM ŠTRAJKA

Maksimalno ćemo se potruditi da pacijenti ne ispaštaju za vrijeme štrajka, jer to nije njihova krivica koja je isključivo na drugoj strani institucija koji bi trebali da brinu i o pacijentima i o nama.

Štrajk je organizovan od strane Federalnog Saveza koji njime rukovodi, a  provode ga članovi ovog Saveza uposlenici u JZU u TK.

Napominjemo da su ispunjene sve zakonske pretpostavke za provođenje štrajka na području   FBiH, što podrazumjeva i TK, te je stoga štrajk zakonit.

Isto se odnosi i na polusatni štrajk upozorenja na UKC Tuzla.

Sve ovo je navedeno u saopštenju za javnost iz Štrajkačkog odbora Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona.

The post DOKTORI OD SUTRA STUPAJU U ŠTRAJK!!! appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]