Dodik: RS je sinonim za slobodu srpskog naroda, a Srbija je sinonim za naš život

“Nema boljeg dana od Božića da se okupimo i razgovaramo o specifikumu našeg naroda u Srbiji i regiji. Svi se ugledamo na Srbiju i želimo joj uspjeh. Vučić i Brnabić su nas obavijestilio mogućnostima pomoći svim srpskim zajednicama”, kazao je Dodik.

On je naglasio da Srbi žele očuvati mir i samo tome teže.

“Ponekad izgleda se povlačimo od napada prema srpskoj zajednici, a potpuno neopravdano su ti napadi usmjereni. Mi ne želimo konflikte. Mi želimo u BiH da izgradimo ustavnu poziciju srpsskog naroda i Republike Srpske. RS je sinonim za slobodu srpskog naroda, a Srbija je sinonim za naš život. Želimo legalizovati taj pristup da ne smeta nikoga. Ako Bošnjaci iskazuju interese koji ne vrijeđaju druge, tako isto treba vrijediti i za nas”, smatra Dodik.

On je kazao da je potrebno očuvati snagu Srpske pravoslavne crkve, te dodao da se godinama uzurpira značajna imovina SPC u centru Sarajeva.

“Pokušavamo riješiti taj problem godinama i nismo uspjeli. To govori o odnosu i takva pitanja trebamo stavljati na dnevni red”, kazao je Dodik.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH se zahvalio Vučiću što je realizovao ideju da se na Badnji dan uoči Božića u Beogradu okupe predstavnici Srba iz zemalja regiona.

“Nismo se okupili da pravimo planove protiv drugih, trećih ili desetih već da ohrabrimo sebe da radimo za dobrobit našeg naroda”, zaključio je Dodik.

Osim Dodika tradicionalnom unošenju badnjaka u prostorije Generalnog sekretarijata predsjednika Republike Srbije u Beogradu prisustvovali su i premijerka RS-a Željka Cvijanović, premijerka Srbije Ana Brnabić, predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac, predsjednik Demokratske partije Srba u Makedoniji i poslanik u Sobranju Ivan Stoilković, predsjednici Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević, kao i poslanik “Ujedinjene Crne Gore” u crnogorskom parlamentu Goran Danilović.

Klix.ba

The post Dodik: RS je sinonim za slobodu srpskog naroda, a Srbija je sinonim za naš život appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]