Direktor prijavljen Tužilaštvu: Produžavao registraciju autobusu sa falsifikovanim brojem šasije

Nenad Vasiljević iz Modriče, vlasnik i direktor preduzeća “Jeremija turs”, prijavljen Tužilaštvu zbog sumnje da je nabavio autobus TAM, koji je korišten za prevoz putnika, a za koji je utvrđeno da na šasiji motora ima zavarenu metalnu pločicu sa utisnutim brojem šasije koja je prethodno isječena sa drugog autobusa iste marke.

Taj drugi autobus je prethodno takođe bio u vlasništvu ovog preduzeća. Također, sumnja se da je Vasiljević nabavio još jedan autobus TAM, koji je korišten za prevoz putnika, a na kome su korištene registarske oznake autobusa iste marke koji je prethodno bio u vlasništvu firme, pišu Nezavisne.

-U oba slučaja, prijavljeni je u nadležnoj policijskoj stanici, uz priloženu dokumentaciju produžavao registracije autobusa, iako je znao i bio svjestan da je broj šasije na jednom autobusu falsifikovan, te da su na drugom autobusu u javnom saobraćaju korištene nepripadajuće registarske oznake – saopćeno je iz PU Doboj, uz navođene inicijala prijavljenog.

Vasiljevića je Policijska uprava Doboj tamošnjem Okružnom javnom tužilaštvu prijavila za falsifikovanje isprave, te za dva slučaja navođenja na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Podsjetimo, nedavno je Policijska uprava Doboj podnijela dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj i protiv Vlade Jaćimovića, direktora preduzeća “Trebava-expres”, a koji je prijavljen za krivično djelo “posebni slučajevi falsifikovanja isprave”, te krivično djelo “navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja“.

 

 

Izvor: avaz

The post Direktor prijavljen Tužilaštvu: Produžavao registraciju autobusu sa falsifikovanim brojem šasije appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]