Srebrenik.NET / Vijesti / Direktor elektrodistribucije ovom fotografijom traži “kolegice za rad na visini”

Direktor elektrodistribucije ovom fotografijom traži “kolegice za rad na visini”

Predrag Stojanović, direktor knjaževačke Elektrodistribucije, na svom Facebook profilu objavio je neprikladnu fotografiju, kao “ilustraciju” za “hitan prijem koleginica za rad na visini”, što je izazvalo revolt Ženske odborničke mreže u tom gradu.

Naime, Stojanović je na svom profilu okačio fotografiju para kako na banderi vodi ljubav, uz komentar: “Raspisan konkurs u Elektrodistribuciji Knjaževac za hitan prijem koleginica za rad na visini”.

“Ženska odbornička mreža Skupštine opštine Knjaževac najoštrije osuđuje seksističke objave direktora Elektrodistibucije Knjaževac Predraga Stojanovića na društvenoj mreži Facebook”, navodi se u saopštenju Ženske odborničke grupe u Knjaževcu.

“U svojim objavama direktor Stojanović otvoreno vrijeđa sve žene, navodeći “uslove za zapošljavanje” u ovoj firmi, uz krajnje ponižavajuću fotografiju. Ženska odbornička mreža zahtjeva hitnu i odgovarajuću reakciju nadležnih u ovom preduzeću, kao i javno izvinjenje pomenutog direktora”, navodi se.

Stojanović je, nakon toga, uputio javno izvinjenje, uz obrazloženje da je u pitanju šala, koja je, kako je objasnio, bila namijenjena samo njegovim prijateljima na Facebooku.

“Spornu sliku mi je proslijedio jedan od mojih elektromontera za vrijeme trajanja pretpraznične zabave u hotelu Timok i bila je namijenjena mojim prijateljima elektromonterima, a da je nisu svi protumačili kao seksističku, dokaz je to što je sliku lajkovalo i nekoliko koleginica i prijateljica”, objasnio je Stojanović.

“Svako normalan zna da u elektrodistribucijama nema žena elektromontera što je dovoljan dokaz da su sporna slika i “oglas” šala. Bilo kako bilo, još jednom se javno izvinjavam svima onima koji nisu razumjeli šalu.”

Izvor: blic.rs

The post Direktor elektrodistribucije ovom fotografijom traži “kolegice za rad na visini” appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico