Danas u ponoć ističe rok za podnošenje prijava za glasanje izvan BiH

Danas u ponoć ističe rok za podnošenje prijava za registraciju birača koji žele glasati izvan Bosne i Hercegovine putem pošte ili u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH u svijetu.

Do petka, 20. jula, do 16.00 sati stiglo je 52.740 prijava birača koji žele glasati izvan BiH. Do tog trenutka obrađene su 29.272 prijave. Od toga, 26.815 zadovoljavaju uslove za registraciju, a 2.457 prijava je imalo određene nedostatke i nisu se stekli uslovi da budu registrirani za glasanje izvan BiH. Nedostaci se uglavnom ogledaju u tome da nije dostavljen validan dokaz o identitetu, da prijavni obrazac nije potpisan ili da nedostaje neki od dokumenata koji trebaju biti priloženi uz obrazac PRP-1.

Iz Centralne izborne komisije BiH podsjećaju da danas ističe i rok za promjenu biračke opcije za raseljene osobe unutar BiH kao i za  birače sa prebivalištem u Brčko Distriktu za određivanje biračke opcije u vezi sa odabirom entitetskog državljanstva. Danas u 16.00 sati ističe i rok koji je ostavljen političkim subjektima da otklone nedostatke na kandidatskim listama.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …