Srebrenik.NET / Vijesti / Cijela Njemačka bruji o Kenanu: Dok su drugi snimali, hrabri Sandžaklija od utapanja spasio dvije osobe

Cijela Njemačka bruji o Kenanu: Dok su drugi snimali, hrabri Sandžaklija od utapanja spasio dvije osobe

Kenan Kuč (28) ovih dana tema je broj jedan u njemačkim medijima koji ga slave kao heroja, jer je prije tri dana od sigurne smrti spasio dva života – oca i njegovog sinčića (7), koji su se zamalo utopili u Srebrnom jezeru (Silbersee) kod Hanovera.

O njemu je izvještavala njemačka TV RTL, a pisao je i tamošnji najtiražniji tabloid Bild dok novopazarski mediji preciziraju da je riječ o momku s naših prostora – Sandžakliji.

Tako prenose da je Kenan, dok je sjedio i uživao u prirodi sa svojim društvom, začuo vrisak koji dolazi iz jezera. Kenan je nerazmišljajući ni trena skinuo majicu i skočio u jezero. Dječak je već bio pri dnu, a njegov otac plutao po površini.

“Zaronio sam u vodu i išao ka dnu nekih dva minuta. Našao sam ga ali nisam mogao da ga izvučem. Tri puta sam se vraćao, udahnuo vazduha i opet ka dnu. Nakon deset minuta borbe, uspio sam da ga izvučem na plažu. Ljudi su prilazili i sve snimali telefonom, a pomoći ni od koga”, priča Kenan i nastavlja:

“Tu sam mu i pružio prvu pomoć, okrenuvši ga na bok i uz vještačko disanje, sve dok nije došla hitna, nakon par minuta. A onda je uslijedila borba sa ocem. Spasio sam i njega”, izjavio je Kenan za njemački RTL ne krijući, iznenađenje i ogorčenost što su ostali stajali i umjesto da mu pomognu samo snimali mobilnima njegove nadljudske napore da spasi dva života.

Izvor: alo.rs

The post Cijela Njemačka bruji o Kenanu: Dok su drugi snimali, hrabri Sandžaklija od utapanja spasio dvije osobe appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico