Čičak donosi enciklopediju rock scene u Tuzlu

Wikipedia za njega kaže da je jedan od najznačajnijih i najuticajnijih utemeljitelja sarajevske muzičke scene, pionir disk džokejstva, urednik i voditelj mnogih popularnih radio i TV emisija, promotor i organizator velikih rock koncerata, publicista i animator rock kulture, kao i pokretač mnogih muzičkih manifestacija koje su postale tradicionalne.

Mi kažemo da je Želimir Altarac Čičak živuća legenda i čovjek koji je sinonim za cijelu jednu kulturu. I nije samo živuća legenda, nego i hodajuća enciklopedija. Kako ga ne mogu svi poštovaoci rock scene držati na svojim policama za knjige, on je nekom momentu odlučio da dio svog znanja stavi između dvije korice koje će svi “rockeri” moći čuvati na svojim policima.

Promocija tih korica koje je nazvao “Antikvarnica snova” biće upriličena i u Tuzli  14. decembra u Domu mladih – klub „Palma“ Tuzla  u 20h.

Pored autora, o knjizi će govoriti Zlatko Berbić – direktor radija Kameleon i Goran Čampara – lider tuzlanske rock grupe No Rules. Tom zgodom će biti projekcija nekih raritetnih video snimaka sa koncerata o kojima je pisao, a ulaz na ovo druženje je slobodan i knjiga će se moći kupiti sa specijalnim popustom samo za tu priliku.

Nakon toga slijedi koncert grupa „No Rules“ i „Snake Eater“ od 21,00 …“Inače, grupu “No Rules” sam angažovao 03. novembra 2007. da bude predgrupa legendarnim “Deep Purple” na njihovom sarajevskom koncertu u olimpijskoj dvorani “Huan Antonio Samaranch – Zetra” te ćemo se ovom prilikom uz mnoge druge dogodovštine prisjetiti i kako to bi“  kaže nam Želimir Altarac Čičak.

 

The post Čičak donosi enciklopediju rock scene u Tuzlu appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]