BUJICA NOSILA SVE PRED SOBOM: Poplavile kuće, saobraćajnice, stanovništvo u problemima

Uslijed dvodnevnih neprekidnih padavina došlo je do porasta vodostaje i izlijevanja potoka Ričine u tomislavgradskim naseljima Omolje, Seonica i Crvenice.

Po riječima mještanina Bože Radoš, kiša je neprestano padala 48 sati, što je dovelo do ogromnog porasta vodostaja Ričine, čiji je vodotok nosio sve što mu se našlo na putu.

– Most koji povezuje naselje Omolje s dijelom prema polju samo što nije potopljen, voda je ušla u mnoge podrume, a potopljen je i veliki broj okućnica – kazao je Radoš.

Zbog velike količine vode koja se izlila na lokalnu cestu, zaseok Karačići odsječen je od Crvenica te su mještani prisiljeni koristiti zaobilazni, poljski put, a poplavljene su još neke lokalne saobraćajnice, što mještanima zadaje velike probleme.

– Ne može se prijeći preko seoničkog mosta, most ispod zaseoka Gudelja potpuno je pod vodom. Zbog siline vode i začepljenosti propusta može doći i do većeg oštećenja nasipa oko mosta, kao i samog mosta – kazao je Radoš.

Aktivirali su se i brojni podzemni izvori koji su potopili podrume porodičnih kuća, kazao je Radoš, te dodao kako će nastala materijalna šteta moći utvrditi nakon prestanka padavina i povlačenja rijeke u korito.

The post BUJICA NOSILA SVE PRED SOBOM: Poplavile kuće, saobraćajnice, stanovništvo u problemima appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]