Tvrđava Gradina Srebrenik

Bruxelles: Evropska komisija predložila liberalizaciju viznog režima za BiH i Albaniju

27.5.2010. (13:42)

BRUXELLES, 27. maja (FENA) – Evropska komisija je u četvrtak predložila da građani BiH i Albanije mogu putovati u zemlje šengenskog prostora s biometrijskim pasošima, bez viza.

Deutsche Welle, 27.05.2010 – Građani BiH i Albanije će uskoro bez viza moći da putuju u zemlje EU

Građani Bosne i Hercegovine i Albanije će uskoro bez viza moći da putuju u zemlje Evropske unije. To je u Brüsselu saopštila evropska komesarka za unutarnje poslove Cecilia Malmström. Prema njenim riječima, pretpostavke za to su da oni koji putuju u zemlje Evropske unije posjeduju biometrijske pasoše te da njihov boravak u zemljama „schengenskog sporazuma“ ne traje duže od 90 dana. No, definitivnu odluku o tačnom datumu ukidanja viza će donijeti Vijeće ministara Evropske unije i Evropski parlament. Cecilia Malström je izjavila da BiH i Albanija, prije toga, moraju još da pojačaju borbu protiv kriminala i korupcije.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Jedan komentar

  1. admin

    Cecilia Malström je izjavila da BiH i Albanija, prije toga, moraju još da pojačaju borbu protiv kriminala i korupcije.” —- pa zato sada citamo i gledamo kako hapse svaki dan negdje ovog onog … eeee moja milicijo, ovaj policijo ….

Komentariši