BHRT o istupu urednice povodom Dana RS-a: Ispitat ćemo slučaj, termin “neustavno” nismo zabranili

“BHRT će, u skladu s postojećim internim aktima koji propisuju ponašanje i istupe zaposlenika na društvenim mrežama, ispitati sve činjenice vezane za objave naših uposlenika na privatnim profilima društvenih mreža, a povodom obilježavanja osporavanog Dana RS-a”, naveli su iz javnog servisa.

Napominju da menadžment BHRT-a nije zabranio korištenje termina neustavan u izvještavanju o obilježavanju 9. januara, niti navođenja svih relevantnih činjenica vezanih za taj datum.

“Svjesni smo obaveze i pozicije BHRT-a kao Javnog servisa BiH da izvještava profesionalno i odgovorno o svim događajima pa i o osporavanim datumima koji imaju različitu percepciju u našoj javnosti. Zato ćemo svoj rad, kao i do sada, i u budućnosti bazirati na profesionalnim standardima, poštujući sve ustavne i zakonske odredbe”, zaključuju u svojoj reakciji.

Podsjetimo, urednica Svjetlana Topalić na svom Twitter profilu objavila je čestitku povodom neustavnog Dana RS-a, a nakon toga, poručujući da u tome nema ništa sporno, ignorišući odluku Ustavnog suda i sve ono na čemu je nastala Republika Srpska.

Izvor: klix.ba

The post BHRT o istupu urednice povodom Dana RS-a: Ispitat ćemo slučaj, termin “neustavno” nismo zabranili appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]