BANOVIĆI: Prvakinje BiH dočekuju novu sezonu u obnovljenoj dvorani (FOTO+VIDEO)

Košarkašice ŽKK RMU Banovići su prošle sezone osvojile duplu titulu – Kup i Prvenstvo Bosne i Hercegovine. Sezona 2017/2018 ostati će zapamćene kao najveći uspjeh u historiji banovićkog kluba. Završiti sezonu sa maksimalnim učinkom, 27 pobjeda i niti jednim porazom, facinantan je rezultat.

Osim što je izvandredan klubski uspjeh, ovo je odlična promocija za mali grad kao što su Banovići. Općina Banovići je tokom cijelog puta ka tituli najbolje ženske košarkaške ekipe u Bosni i Hercegovini pružala podršku djevojkama i stučnom štabu kluba, a prije početka ove sezone je finansirala i obnovu dvorane SKC Banovići, kako bi djevojke mogle igrati utakmice u okviru regionalne WABA lige na domaćem terenu – pred domaćom publikom.

U obnovu dvorane uloženo je nešto više od 100 000 KM. Postavljen je novi parket, očekuju se novi koševi i nova garnitura lopti. Ovako izgleda tek obnovljena dvorana SKC Banovići.


Novi je parket na kome se Banovićanke pripremaju da brane titule i naprave što bolji rezultat na regionalnoj sceni, a novi je i dio ekipe. Kao pojačanja, ove sezone, u Banoviće su stigle Naida Glotić (Rudar Sport Ugljevik), Nikolina Zubac (Mladi Krajišnik), Merjema Bučuk ( Rudar Sport Ugljevik) i Jelena Jozić (PBC Flamurtari). Provjerena trenerska trojka, Jurčenko, Petrović i Čekić ostaju na klupi ŽKK RMU Banovići.

Bili smo na treningu i razgovarali s trenerom Goranom Jurčenkom koji vodi ovaj tim već četvrtu sezonu zaredom.

Pripreme jos traju i zadovoljan sam trudom i zalaganjem igračica. Svaka od njih daje sve od sebe kako bi dostigle što bolju formu, jer su svjesne da u sezoni pred nama moraju igrati dvije lige uporedo. Imamo četiri pojačanja, a jedna igračica je odustala, zbog nespremnosti. Prosto se nije mogla uklopiti u naš sistem rada. Sve ostalo ide svojim tokom, baš onako kako sam i zamislio i isplanirao”, rekao je Jurčenko za Kameleon.


Uspješan ostatak pripremnog perioda želimo djevojkama i stručnom štabu.

Prvu utakmicu u okviru WABA lige igraju na domaćem terenu protiv ŽKK Split, 03. oktobra, a kada tačno počinje domaće prvenstvo, biće poznato uskoro.

Piše: Damira Ibranović

 

The post BANOVIĆI: Prvakinje BiH dočekuju novu sezonu u obnovljenoj dvorani (FOTO+VIDEO) appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]