Aktuelni Upravni odbor Asocijacije srednjoškolaca u BiH
Aktuelni Upravni odbor Asocijacije srednjoškolaca u BiH

ASuBiH: Amila Bričić iz Srebrenika jedna od novih članova Upravnog odbora

U periodu od 25.-28.10.2014.g. u Hotelu „Saraj“ održana je VII Generalna skupština organizacije, koja je na jednom mjestu okupila mlade iz 51 grada Bosne i Hercegovine. Generalna skupština Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) vrhovno je tijelo organizacije koje se sastaje jednom godišnje. Pored navedenog, učesnici su imali priliku družiti se, sklapati nova prijateljstva, razmjenjivati iskustva, a što je najbitnije naučiti mnoštvo novih i korisnih stvari koje će u narednom periodu ostvariti u svojim lokalnim zajednicama.

Aktuelni Upravni odbor Asocijacije srednjoškolaca u BiH
Aktuelni Upravni odbor Asocijacije srednjoškolaca u BiH

Formalni dio skupštine obilježen je biranjem nove predsjednice, kao i tri člana Upravnog odbora. Na čelu organizacije nalazi se Milica Šljivić (Brčko), dok sadašnji sastav Upravnog odbora čine : Amar Kavgić (Tuzla), Adis Puščulović (Visoko), Hajrudin Solak (Sarajevo), Emir Zulejhić (Gradačac), Nedžad Kamenica (Goražde), Rijana Jusufbegović (Sarajevo), Amra Memagić (Olovo), Amila Bričić (Srebrenik), te Haris Selmanović (Tuzla).

Naši delegati imali su priliku razgovarati i sa stručnjacima iz oblasti rada sa mladima, koji su im prenosili svoja iskustva i davali smjernice za rad u budućnosti. Vrhunac skupštine bila je ulična akcija koja je u nedjelju, 27.10.2014.g., realizirana u centru Sarajeva. 80 srednjoškolaca je na jednom mjestu pjevalo pjesmicu „Kad si sretan“, što je izazvalo veliku pažnju javnosti i slučajnih prolaznika. Radove koje su sami izradili na radionicama, poklonili su građanima Sarajeva, s ciljem da izmame osmijeh na njihovim licima i uljepšaju im dan.

VII Generalnu skupštinu Asocijacije srednjoškolaca u BiH finansijski je potpomogla Fondacija SHL BiH, stalni donator organizacije.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija koja okuplja srednjoškolce, kao i Vijeća/Savjete učenika srednjih škola u Bosni i Hercegovini. Osnovni cilj je poboljšanje statusa srednjoškolaca u BiH kroz njihova prava i zastupanje njihovih ideja.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]