Aki Rahimovski: Čeka nas nezaboravan spektakl u Tuzli 11. aprila

Danas je u Tuzli upriličena konferencija za novinare povodom koncerta Parnog valjka koji će se održati 11. aprila u SKPC Mejdanu u organizaciji Stage Art-a i Festivala savremene žene. Na konferenciji su se obratili Aki Rahimovski, frontmen Parnog Valjka, Husein Hasanefendić Hus, autor svih bezvremenskih hitova grupe, Jasenko Elezović, direktor SKPC Mejdan, Elvis Rekić, menadžer Stage Art-a, te Amir Zonić ispred suorganizatora Festivala savremene žene.

Parni Valjak je zadnji put u Tuzli nastupio 2011. godine, te se ovog puta vraćaju sa novim albumom „Vrijeme“, prepoznatljivom energijom i izvanrednim scenskim nastupom.

„Nismo svirali dugo u Tuzli. Sad započinje turneja  jer smo objavili novi albim „Vrijeme“ i sad ga promoviramo svirajući po regiji. Ovo je jedan od prvih velikih koncerata pošto je album izašao krajem prošle godine i lagano se ugrijavamo za velike priče.“, istakao je Husein Hasanefendić Hus.

Aki je naglasio kako će se potruditi da 11. aprila u grad donesu najbolju energiju, pjesme i mnogo smijeha za svoju publiku.

„Bit će veselo, nezaboravno i trudit ćemo se da ona slika sa zadnjeg koncerta bude još bolja.“, kazao je popularni frontmen Parnog valjka.

Elvir Rekić ispred Stage Art-a je naglasio da je koncert Parnog valjka nakon nekoliko godina čekanja odlično uklopljen sa početkom drugog Festivala savremene žene, te da će upravo to biti šlagort za sve dame koje dolaze iz mnogo država Evrope i svijeta.

„Mi kao Stage Art, firma koja je zadužena za organizaciju i tehničku realizaciju, želimo da ovaj koncert bude jedan vid spektakla i nezaboravne večeri za sve Tuzlanke, Tuzlake, ali i dame koje će doći iz cijelog svijeta.“, rekao je Rekić

Direktor SKPC Mejdan, Jasenko Elezović, je istakao zadovoljstvo što će se jedan tako velik događaj kao što je koncert Parnog valjka u suorganizaciji Festivala savremene žene, održati upravo u Mejdanu.

„Organizacija i realizacija ovog koncerta i Festivala savremene žene u našem sportskom centru  je prva manifestacija u nizu koja će se održati u toku ove godine povodom jubileja 35 godina rada i postojanja SKPC Mejdan.“, naglasio je Elezović.

Amir Zonić ispred suorganizatora Festivala savremene žene je istakao da su ponosni što će upravo grupa Parni valjak otvoriti događaj koji će okupiti oko stotinu govornica i preko hiljadu učesnica iz cijelog svijeta.

Na samom kraju, članovi grupe Parni valjak Aki i Hus, su pozvali sve građanke i građane Tuzle, ali i regiona, da budu dio drugog Festivala savremene žene i njihovog koncerta 11. aprila. Festival savremene žene održat će se od 11. do 14. aprila u Tuzli, a predstavit će najuspješnije žene sa ciljem da postane mjesto njihovog okupljanja, inspiracije i umrežavanja.

Ulaznice su već odavno u prodaji, a kupiti ih možete u CD shopu Sejo i Vili na Korzu u Tuzli ili na www.kupikartu.ba, a od sljedeće sedmice karte možete pronaći i u SKPC Mejdan.

Ukoliko želite da budete dijelom svih aktivnosti ovogodišnjeg Festivala savremene žene, registrovati se možete OVDJE.

The post Aki Rahimovski: Čeka nas nezaboravan spektakl u Tuzli 11. aprila appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]