Tvrđava Gradina Srebrenik

21. jun – Dan općine Srebrenik

Stari grad Srebrenik

Od petka do ponedjeljka na području općine Srebrenik, nizom aktivnosti obilježiti će se 21.juni, Dan općine Srebrenik, kao sjećanje kada je ovo općinsko područje 1992.godine potpuno oslobođeno od pokušaja agresora da ga okupira.

– Tako će u petak 18.06.2010.g. od 10 sati načelnik Općine Osman Suljagić upriličiti brojne prijeme, od učenika generacija preko boračkih populacija do penzionera.

– U 14 sati održat će se okrugli sto na temu „Da se ne zaboravi“, dok je od 19 sati i 30 minuta predviđeno „Veče saza i sevdaha“.

– Narednog dana, dakle u subotu 19.06.2010.g. od 10 sati, predviđeno je otvaranje memorijalnog međunarodnog šahovskog turnira „Džafer Hogić“, a pola sata kasnije na šetalištu je zbor „Radio amatera BiH-Srebrenik 2010“.

– Trećeg dana tj. 20.06.2010.g. u 11 sati održaće se Svečana sjednica boračkih organizacija u povodu 21.juna, koja je i završna aktivnost manifestacije  „Dana otpora općine Srebrenik“, u 12 sati istog dana je tradicionalni turnir u odbojci na pijesku, dok je za 20 sati predviđen koncert zabavne i narodne muzike.

– Posljednjeg dana, dakle u ponedjeljak 21.06.2010.g. od 10 sati, aktivnosti na proslavi Dana općine Srebrenik počinju polaganjem cvijeća na Centralnom spomen-obilježju i spomen-kosturnici a pola sata kasnije je Svečana sjednica Općinskog vijeća Srebrenik. U 12 sati i 30 minuta predviđeno je otvaranje vrijednog infrastrukturnog objekta Elektroprivrede BiH, trafostanice 35/10 kV u Tinji sa priključnim dalekovodima, dok se obilježavanje Dana općine zaključuje finalnom utakmicom „Radničkih sportskih igara-Srebrenik 2010“ u JU „Sportsko-rekreativni centar“ Srebrenik, koja je i organizator ove tradicionalne manifestacije.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Jedan komentar

  1. Svim građanima naše općine čestitam 21.jun Dan općine Srebrenik!

Komentariši