Vijećnici Nezavisne liste uručili ugovore o stipendiranju učenika i studenata

U Sportsko-rekreativnom centru “Orion” u Ormanici kod Srebrenika održana je prigodna svečanost, na kojoj su vijećnici Liste nezavisnih kandidata u Općinskom vijeću Srebrenik uručili ugovore o stipendiranju nadarenim učenicima i studentima.

Uz stipendiste i njihove roditelje, prigodnoj svečanosti prisustvovali su i nezavisni vijećnici i općinski načelnici iz Pelagićava, Bosanskog Petrovca, Sarajeva i drugih bh. gradova. Kako je istaknuto na svečanosti, vijećnici Nezavisne liste u OV Srebrenik Anto Marković, Fadil Smajić i dr. Vehida Fazlić, ovim činom ispunili su predizborno obećanje da će se odreći vijećničkih paušala i sredstva usmjeriti u stipendiranje mladih.

Ugovori o stipendiranju potpisani su sa četiri studenta i devet učenika srednjih škola, a pored toga dvojici učenika osnovnih škola obezbijedili su kompletne udžbenike i školski pribor. Na nedavno raspisani konkurs prijavilo se 9 učenika i 4 studenta i svi koji su aplciriali ostvarili su pravo na dodjelu stipendija. Da se prijavio i veći broj učenika i studenata, rečeno je na svečanosti,  svi bi dobili stipendije, jer pored vijećničkh paušala u poseban fond solidarnosti Liste nezavisnih kandidata donatorske priloge uplaćuju i pojedini privrednici.

Stipendije za studente iznosit će 100 maraka mjesečno, a za učenike 50 maraka i isplaćivat će se redovno tokom naredne školske godine.

The post Vijećnici Nezavisne liste uručili ugovore o stipendiranju učenika i studenata appeared first on Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Investitori kupuju zlato kao nikada

U vrijeme kada je ekonomija na staklenim nogama na globalnom nivou, brojne države i investitori …