Tvrđava Gradina Srebrenik

Vijeće ministara BiH o putnim ispravama državljana

Vijeće ministara BiH trebalo bi danas da razmatra Nacrt zakona o putnim ispravama BiH i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ličnoj karti državljana BiH.
Na sjednici će biti razmatran i Nacrt zakona o usvajanju Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu BiH, najavljeno je iz Vijeća ministara.

Ministri će razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom matičnom broju, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti ličnih podataka.

Početak sjednice zakazan je za 9.00 sati, a konferencija za novinare u 12.00 sati.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši