Tvrđava Gradina Srebrenik

Video-“Gdje je Buco?”

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) je predstavila TV i radijski spot pod nazivom “Gdje je Buco?” čime je započela kampanju koja ima za cilj promociju medijske pismenosti i zaštitu djece i maloljetnika od potencijalno štetnih sadržaja na internetu.Spot, koji je preuzet od njemačkog regulatora i prilagođen za publiku u Bosni i Hercegovini, ukazuje na moguće opasnosti za djecu i maloljetnike na Internetu, kao što su nasilje i pornografski sadržaji, te kontakti sa pedofilima i radikalnim grupama u društvu. Isti ovaj spot se emitira u 14 evropskih zemalja.

Kampanju je do sada podržalo više od 90 RTV stanica i pružalaca audiovizuelnih medijskih usluga iz svih dijelova Bosne i Hercegovine koji su prihvatili emitiranje TV, odnosno radio spota u svom programu bez naknade.

“RAK, kao ni regulatori u drugim zemljama u svijetu, nije nadležan za regulaciju Interneta, ali svakako imamo obvezu raditi na promociji medijske pismenosti, kao i odgovornog i sigurnog korištenja svih medijskih usluga u Bosni i Hercegovini, a posebno kada je u pitanju zaštita djece i maloljetnika”, istakla je Helena Mandić, pomoćnica direktora za emitiranje iz Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

[jwplayer mediaid=”12660”]

Posjeti www.Oglasi.com – stanovi, automobili, apartmani, sve na jednom mjesto

Pogledaj i ovo

Lopovi preko Facebooka znaju kad niste kod kuće

Prije nego objavite na Facebooku da ste na godišnjem ili da ste odsutni nekoliko dana, …

Ovu pjesmu je Sinan Sakić otpjevao jednom i NIKADA VIŠE, a razlog je PRETUŽAN (VIDEO)

Vjerovali ili ne, Sinan Sakić je ovu pjesmu otpjevao samo dok ju je snimao u …

Komentariši