Velika policijska akcija širom Tuzlanskog kantona

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom operativnom planu izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na šest lokacija na području Tuzlanskog kantona, odnosno u Gračanici, Doboj Istoku, Gradačcu, Tuzli i Banovićima.

“Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela i to 11 pvc pakovanja (različite veličine) sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin speed, 9 pvc. pakovanja (različite veličine) sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu cannabis, pet digitalnih vaga za precizno mjerenje, električna mašina za vakumsko pakovanje, određena količina novca (valute euro i KM, u različitim apoenima), pištolj ‘CZ’ sa 67 komada municije, gasni pištolj, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku”, naveli su iz kantonalne policije.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta.

“U okviru navedenih aktivnosti, tri osobe su lišene slobode i to A.V., rođen 1989. godine iz Gračanice, A.I. rođen 1990. godine iz Gračanice i E.M., rođen 1996. godine iz Gradačca. Oni će uz izvještaj biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje”, dodali su iz policije.

Nakon kompletiranja predmeta protiv dvije osobe i to K.B. iz Tuzle i M.F. iz Banovića nadležnom tužilaštvu biti podneseni odgovarajući Izvještaji.

Objava Velika policijska akcija širom Tuzlanskog kantona pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Hoće li Rusija blokirati produženje mandata EUFOR-a i šta će to značiti za BiH?

Kako se približava novembar kada bi Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN) trebalo odlučiti o produženju …

Suša se odrazila na mnoge poljoprivredne kulture, diskutabilna količina uroda

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH Nedžad Bićo izjavio je Feni da je suša  izazvala ogromnu …