Tvrđava Gradina Srebrenik

Vatrogasci izvlačili ozlijeđenog vozača

Na magistralnom putu Tuzla-Orašje, u Ćehajama kod Srebrenika, dogodila se preksinoć oko ponoći saobraćajna nezgoda u kojoj su dvije osobe zadobile teške tjelesne povrede.
Pod još neutvrđenim okolnostima direktno su se sudarili automobil “golf 2” (375-J-143), kojim je upravljao Jasmin Lušničkić (27) iz Srebrenika, i “ford sijera” (873-T-139), za čijim upravljačem je bio Azur Gergić iz Tuzle.
Teško povrijeđenog vozača “golfa” slučajni prolaznici su prevezli u Dom zdravlja Srebrenik, a ubrzo su na lice mjesta, gdje se skoro 55 minuta odvijala prava drama, stigli srebrenički vatrogasci i medicinska ekipa Hitne službe srebreničkog Doma zdravlja.
Naime, u potpuno smrskanom “fordu” ostao je prikliješten teško povrijeđeni vozač, tako da su vatrogasci bili primorani uz pomoć užeta razvlačiti olupinu i specijalnim kliještima sjeći limove kako bi oslobodili vozačeve noge. “Golf” i “ford” su potpuno uništeni, a njihovi vozači, koji su bili sami u vozilima, s teškim tjelesnim povredama prevezeni su u UKC Tuzla, gdje su zadržani na liječenju.
Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PS Srebrenik, a više od tri sata saobraćaj na ovom frekventnom putnom pravcu bio je potpuno obustavljen.
U vrijeme uviđaja vozila su saobraćala lokalnim makadamskim putem, a tek u tri sata, nakon što su radnici Službe za održavanje puteva uklonili razbacane dijelove vozila, saobraćaj je normaliziran.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši