Uzurpacija parka – nastavak vijesti

Nedavno smo pisali o uzurpaciji dijela parka i korištenja tog dijela za odlaganje građevinskog materijala od strane izvođača radova na zgradi kraj parka. Vijest je naišla na oštru kritiku osviještenog dijela javnosti, pogledajte naš FB profil Srebrenik.NETwork i pročitajte komentare uz ovu vijest.

Da li zbog našeg pisanja ili nečega sasvim drugog, ali kritika i sa naše strane je urodila plodom. Građevinski materijal je uklonjen sa tog dijela parka. Ovim putem bismo da pohvalimo one koji su naložili da se građevinski materijal skloni iz parka. Da li je upućena službena nota (čitaj finansijska kazna) izvođaču radova pa je to morao da uradi ili je sam izvođač radova to uradio, zaista ne znamo, najbitnije je da je park ponovo park, a ne mjesto za odlaganje građevinskog materijala ili bilo čega drugoga.


Kako saznajemo i okolni privatni posjedi su uzurpirani i blokirani od strane izvođača, da li su tužbe vlasnika privatnih posjeda samo u pripremi ili već u toku to nije poznato. Sve u svemu, biti će interesantno posmatrati kako će teći razvoj ovog projekta.

Da je olovka jača, od mača, u ovom slučaju tastatura, i ovaj put se pokazalo kao istinita činjenica.

M.A

Pogledaj i ovo

U Srbiji počeli masovni protesti, blokirani putevi

Građani Srbije se okupljaju u više gradova nakon što ih je nekoliko ekoloških organizacija pozvalo da blokiraju …

Četverogodišnji dječak iz BiH poginuo u kampu u Siriji

Dječak porijeklom iz Bosne i Hercegovine Ibrahim Babić (4) preminuo je nakon što je krajem …