U julu je, na redovnoj sjednici GV Lukavac, jednoglasno usvojena inicijativa Foruma za zaštitu okoliša Lukavac za usvajanje programa za sufinansiranje mjera za smanjenje aerozagađenja iz kućnih ložišta. Sada je do Gradskih službi da implementiraju i osiguraju sredstva u budžetu.   Usvajanjem inicijativa i osiguravanjem sredstava za ovu stavku u budžetu Grada Lukavac kojima bi […]

Usvojena inicijativa za usvajanje programa za sufinansiranje mjera za smanjenje aerozagađenja

Usvojena inicijativa za usvajanje programa za sufinansiranje mjera za smanjenje aerozagađenja

U julu je, na redovnoj sjednici GV Lukavac, jednoglasno usvojena inicijativa Foruma za zaštitu okoliša Lukavac za usvajanje programa za sufinansiranje mjera za smanjenje aerozagađenja iz kućnih ložišta. Sada je do Gradskih službi da implementiraju i osiguraju sredstva u budžetu.
 
Usvajanjem inicijativa i osiguravanjem sredstava za ovu stavku u budžetu Grada Lukavac kojima bi se vršilo sufinansiranje projekata za smanjenje aerozagađenja iz kućnih ložišta, građanima/kama bi bilo omogućeno da izoliraju i utople svoje domove, ugrade toplotne pumpe i da postepeno prelaze na obnovljive izvore energije. Time bi doprinijeli poboljšanju kvaliteta zraka, te smanjenju aerozagađenja na području navedenih lokalnih zajednica.
Forum za zaštitu okoliša Lukavac je uputio inicijativu u okviru kampanje “Čista energija, čist zrak” koja se realizuje u sklopu projekta “Eko HUB Tuzla” koji implementira Centar za ekologiju i energiju u okviru projekta “Misli o prirodi!” koji realizuje Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.

Powered by WPeMatico

https://lukavacki.ba/usvojena-inicijativa-za-usvajanje-programa-za-sufinansiranje-mjera-za-smanjenje-aerozagadjenja/ 10.08.2023

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …