Srebrenik.NETwork

Ustajanje iz pepela

Medijski prostor u Bosni i Hercegovini postao je siromašniji za još jedan nezavisni magazin a postao je bogatiji za još jednu dnevnu novinu koja se polahko diže iz pepela. BH Dani su ovih dana kupljeni od strane Oslobođenja. Senad Pećanin je u svojoj redovnoj kolumni, pod naslovom “A sad – adio…” podsjetio na razvoj BH Dana tokom 18 dugih godina, od septembra 1992. godine,pa sve do danas.
Problemi u marketingu, sa kojima se bore većina medijski kuća u svijetu i kod nas, te njegovi privatni razlozi su navedeni kao glavni razlog zbog kojih je prihvaćena ponuda “Oslobođenja”.

Na BHDani.com ćemo i dalje da čitamo nove analize stanja na bh političkoj sceni i u regionu. Šta me interesuje je zbog čega su pokrenuli kopiju portala na BHDani.BA 🙂 u podnaslovu stoji da je “nazavisni news magazin”, ali ne dugo (sic!). Dva različita portala za jednu te istu novinu, nema smisla. Sve bi trebalo da se objedini u jednom portalu, a ponajbolje je da imaju i .com i .ba domenu koja će pokazivati na isti sadržaj.

“Oslobođenje” treba da postane ponovno dnevna novina koja će biti čitana na području čitave Bosne i Hercegovine te je sigurno za očekivati da će kupiti još jednu ili dvije nezavisne medijske kuće (ako to već nisu uradili ovih dana :)). Uglavnom, sada je na redu da se i kvalitet i kvantitet povećaju. Nadam se samo da će biti dobra protuteža nacionalističkim listovima i privući što više čitatelja na svoje (web) stranice.

Neka im je sretno ovo novo ustajanje iz pepela :).

SdP,
OmerBeg !!!!

Exit mobile version