Tvrđava Gradina Srebrenik

Uskoro počinje gradnja zapadne tribine na gradskom stadionu

Gradina iz Srebrenika uz Radnik iz Bijeljine najbliža je plasmanu u Premijer ligu BiH. Srebreničani su bili članovi Premijer lige BiH prije ujedinjenja sa klubovima iz RS-a. No, prije deset godina došlo je do potpunog kraha Gradine, a klub je završio u trećem rangu. Ipak, u ovoj sezoni Gradina se osjetno pojačala, a veći dio prvenstva je prvoplasirani tim u Prvoj ligi F BiH.

Gradina je u prošlom kolu savaladala bugojansku Iskru i sada su Sebreničani na korak od elite. Ukoliko Sloboda izbori opstanak u društvu najboljih Tuzlanski kanton će ponovo imati tri premijerligaša, a u Prvoj ligi F BiH Omladinca iz Mionice, koji je odustao od takmičenja, naredne jeseni će po svoj prilici zamijeniti lukavački Radnički.

No, vratimo se Gradini i Srebreniku. Uskoro bi se, prema najavama iz grada podno Majevice, trebalo krenuti sa izgradnjom zapadne tribine. Navodno je općinski načelnik Mehmed Bajraktarević obećao finansiranje izgradnje dijela stadiona. Rukovodstvu je poručio da se bore za ulazak u elitu, a da je stadion njegova briga. Inače, izgradnja zapadne tribine u Srebreniku je počela prije 15 godina. Radovi su stali, a sve su prilike da će se ovog ljeta nastaviti sa gradnjom, jer su Srebreničani veoma blizu plasmana u Premijer ligu BiH.

Pogledaj i ovo

Silver Kings – pričamo o uspjehu

Ovih dana smo mogli da čitamo odlične vijesti o uspjehu Silver Kingsa, košarkaškog kluba iz …

Samir Adanalic Trener OFK Gradina

Intervju sa trenerom OFK Gradine – Samir Adenalić radi na tome da OFK Gradina bude stabilan prvoligaš

Naš je cilj da budemo u gornjem dijelu tabele. Mi smo nakon 6 godina druge lige konačno u Prvoj ligi Federacije i ovdje su ozbiljne ekipe iz Federacije i OFK Gradina će pokušati da kroz ovu godinu afirmiše i mlađe igrače a i da postanemo stabilan prvoligaš.

Komentariši