Uređivanje šetališta kraj Tinje ove subote je odrađeno – Pogledajte detalje

Ovih dana smo ukazali da je šetalište kraj Tinje u očajnom stanju i pozvali smo političke subjekte da ovaj problem sa smećem i devastiranim klupama šetališta riješe.

Dobili smo nekoliko privatnih poruka, što na fejsu, što na mobitel gdje su nam ponudili da se prihvate posla i konkretno Asocijacija mladih SDA je organizovala radnu akciju da se šetalište dovede u red.
Uz pomoć par firmi i njihove mehanizacije i puno složnih ruku smeće je uklonjeno, trava pokošena i klupe su popravljene i ponovo ofarbane.

Ovo je tekst za medije smo dobili od Asocijacije mladih SDA i objavljujemo ga u cjelini:

U ime AM SDA Srebrenik šaljemo vam slike i izvještaj sa naše današnje radne akcije. Potrudili smo se da popravimo svaku klupu tako što smo zamijenili istruhle štafle i postavili nove. Iste smo ofarbali i osvježili te smo ih zaštitili od truljenja (svaka klupa je isto tretirana što potkrepljujemo i
slikama).

Smeće iz korita rijeke,ispod tribina i iz kanti koje su se nalazile uz rijeku Tinju smo uredno pokupili i deponovali što je vidljivo i na slikama.
Na terenu nas je dočekala jedna mini deponija (imamo informaciju da je komunalno tu odlagalo otpad). Istu smo uklonili uz pomoć mašina i transportovali kamionom komunalnog otpada što se vidi
na slikama. Očistili smo otpad sa pomoćnog igrališta i u prečniku od 200 metara postavili table sa natpisom „ Zabranjeno bacanje smeća,čuvajmo okoliš“ što se također vidi na slikama.

Trimerom smo pokosili travu oko šetališta tokom rijeke Tinje i ispod tribina stadiona OFK Gradina te smo istu zajedno sa granjem koje je bilo na mini deponiji uredno pokupili i zapalili.

Štafle, šarafe,farbu donirali su :Jasmin Buljubašić,firma Nirmex d.o.o Previle (Nirmel Muratović). Novčano su pomogli Dr. Ibrahim Zukić, Nermin Okić,Mujo „Čardak“.

Mašinu je obezbijedila firma OKItrans (Nedim Okić) te je veoma bitno istaći da će se radovi sa mašinom nastaviti. Sve vrijeme zajedno sa nama iz AM SDA Srebrenik radio je i radnik komunalnog preduzeća koji je bio zadužen za odvoz smeća kamionom te je odvezao dva puna kamiona smeća.

Organizator akcije je bila Beksima Kaltić uz ostale članove AM Srebrenik.

U narednom periodu uz podršku Dr.Ibrahima Zukića krenut ćemo sa uređenjem glavnog dijela grada.

Imamo čvrsta obećanja da će komunalno preduzece od sada voditi brigu o koritu rijeke Tinje (šetalištu duž korita i prostoru oko pomoćnog igrališta i montažnih tribina) a mi ćemo ih nadgledati i često pokretati slične akcije o čemu ćete uredno biti obaviješteni.

U narednom periodu ćemo pokušati da naspemo put pored montažnih tribina te nam je prioritet instalacija video nadzora da bi spriječili nelegalno odbacivanje smeća.
Kamere će nam pomoći da brže i efikasnije pronađemo one osobe koje nepropisno odlažu otpad. Novac ćemo obezbijediti donacijama naših uglednih privrednika sa kojima imamo odličnu konekciju. Ovu akciju su pomogli:

Nirmex d.o.o  direktor Nirmel Muratovć(potrebni materijal Štafla,vijci,farbe)

Oki Ons (Nedim Okić)-ustupljena mašina.

Nermin Okić (novčano).

Mujo Ibraimi – aščinica Čardak

Ovih dana smo ukazali da je šetalište kraj Tinje u očajnom stanju i pozvali smo političke subjekte da ovaj problem sa smećem i devastiranim klupama šetališta riješe.
Dobili smo nekoliko privatnih poruka, što na fejsu, što na mobitel gdje su nam ponudili da se prihvate posla i konkretno Asocijacija mladih SDA je organizovala radnu akciju ove subote da se šetalište dovede u red.
Uz pomoć par firmi i njihove mehanizacije i puno složnih ruku smeće je uklonjeno, trava pokošena i klupe su popravljene i ponovo  ofarbane.
Pogledajte par slika kako je to sve konačno dovedeno u red.

Pogledaj i ovo

Rezultati lokalnih izbora u Srebreniku – gradonačelnik je ostao isti, kao i problemi koje imamo u Srebreniku

Nihad Omerović je ostao gradonačelnikom Srebrenika u sljedeće 4 godine. Čestitam na osvojenom mjestu gradonačelnika, nadam se kao i većina onih koji su dali glas gosp. Omeroviću da će raditi kao što je radio zadnjih mjeseci na otklanjanju problema koji su evidentni na svakom koraku u Srebreniku.

Intervju: Almir Tursunović – kandidat za Gradsko vijeće Srebrenika nezavisna bosanskohercegovačka lista NBL

Da može grad biti bez gradonačelnika i Gradskov vijeća i da mogu raditi i djelovati ovako kao u Srebreniku onda zašto ih i birati ? Reći ću da je to ponižavajuće i jedna i druga strana moraju naći zajedničku a ne držati se samo toga "mene je narod birao", kako jedni tako i drugi