Uposlenica banke u Sarajevu prevarama na bankomatu otuđila 106.000 KM

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Elvede Čaušević zbog krivičnog djela zloupotrebe položaja ili ovlasti.

Kako su rekli iz Tužilaštva KS, optužena se tereti da je od marta 2008. do septembra 2011. godine, obavljajući poslove voditelja poslovnice UniCredit banke u Sarajevu, sačinjavala naloge za više klijenata banke koji nisu zahtijevali kredite po Visa Clasic karticama, niti povećanje limita za tekuće račune.

“Tako je, potpisujući se u ime klijenta i banke, vršila odobrenje Visa Clasic kredita i povećanje prekoračenja na računu za fizičke osobe, a novac zadržavala sa sebe i to iznos od 65.000,00 KM”, kažu iz Tužilaštva KS.

Istovremeno, dodaju iz Tužilaštva KS, optužena se tereti da je prilikom punjenja bankomata unosila manje novčane iznose od onih podignutih iz trezora.

“Utvrđena razlika između podignutog i položenog novca je 41.000 KM, koju je optužena zadržala za sebe. Postupajući tužilac predložio je u optužnici zabranu obavljanja funkcije u trajanju od tri godine, računajući od dana pravosnažnosti. Također je predloženo sudu da optužena nadoknadi štetu u iznosu od 106.000 KM, koju je pričinila banci”, dodaju iz Tužilaštva KS.

The post Uposlenica banke u Sarajevu prevarama na bankomatu otuđila 106.000 KM appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Pijani Brčak pozvao Hitnu pomoć na intervenciju pa im ukrao sanitet

Na području Brčkog noćas je zabilježen nesvakidašnji slučaj, kada je muškarac u alkoholiziranom stanju ukrao …

Hrana u BiH u odnosu na prošlu godinu skuplja za više od 20 posto

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za osobnu potrošnju u Bosni i Hercegovini mjerene …