Srebrenik.NETwork

Umrla najstarija osnovnoškolka (99) na svijetu koja je željela biti primjer majkama

Najstarija osnovnoškolka na svijetu, Kenijka Priscilla Sitieni, koja je s 94 godina odlučila školovati se, što je pozdravio UNESCO, umrla je u dobi od 99 godina, objavio je mjesni medij.

Njezin unuk, Sammy Chepsiror, rekao je u četvrtak za list The Standard da je Gogo Priscilla, što joj je bio nadimak, umrla u srijedu u svojem domu nakon što je razvila torakalnu komplikaciju.

“Gogo je bila dobra zdravlja i pohađala je školu sve do tri dana prije smrti, kada je dobila bolove u prsima, zbog čega je morala prekinuti školovanje”, rekao je. “Bili smo na nju jako ponosni”, dodao je.

Priscilla Sitienei Back In School At 98

Priscilla Sitieni je imala 94 godine kada je uspjela uvjeriti direktora škole u svojem selu u Velikoj rasjednoj dolini da je primi u školu, što je UNESCO pohvalio kao “primjer za njezinu zajednicu i šire”.

Željela je biti primjer majkama

U intervjuu za UNESCO prošle godine, Priscilla Sitieni je rekla da je željela motivirati mlade majke u svojoj zemlji da se vrate u školu pošto rode djecu umjesto da odustanu od obrazovanja. “Željela sam dati primjer ne samo Kenijkama nego i drugim djevojkama u cijelom svijetu koje nisu školovane”, rekla je. “Bez obrazovanja nema razlike između vas i pilića”.

Njezina priča inspirirala je francuski dokumentarac “Gogo” zahvaljujući kojem je prošle godine posjetila Francusku i susrela se s prvom damom Brigite Macron. Tada je prvi put u životu letjela zrakoplovom.

The post Umrla najstarija osnovnoškolka (99) na svijetu koja je željela biti primjer majkama appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Exit mobile version