Umrla najstarija osnovnoškolka (99) na svijetu koja je željela biti primjer majkama

Najstarija osnovnoškolka na svijetu, Kenijka Priscilla Sitieni, koja je s 94 godina odlučila školovati se, što je pozdravio UNESCO, umrla je u dobi od 99 godina, objavio je mjesni medij.

Njezin unuk, Sammy Chepsiror, rekao je u četvrtak za list The Standard da je Gogo Priscilla, što joj je bio nadimak, umrla u srijedu u svojem domu nakon što je razvila torakalnu komplikaciju.

“Gogo je bila dobra zdravlja i pohađala je školu sve do tri dana prije smrti, kada je dobila bolove u prsima, zbog čega je morala prekinuti školovanje”, rekao je. “Bili smo na nju jako ponosni”, dodao je.

Priscilla Sitieni je imala 94 godine kada je uspjela uvjeriti direktora škole u svojem selu u Velikoj rasjednoj dolini da je primi u školu, što je UNESCO pohvalio kao “primjer za njezinu zajednicu i šire”.

Željela je biti primjer majkama

U intervjuu za UNESCO prošle godine, Priscilla Sitieni je rekla da je željela motivirati mlade majke u svojoj zemlji da se vrate u školu pošto rode djecu umjesto da odustanu od obrazovanja. “Željela sam dati primjer ne samo Kenijkama nego i drugim djevojkama u cijelom svijetu koje nisu školovane”, rekla je. “Bez obrazovanja nema razlike između vas i pilića”.

Njezina priča inspirirala je francuski dokumentarac “Gogo” zahvaljujući kojem je prošle godine posjetila Francusku i susrela se s prvom damom Brigite Macron. Tada je prvi put u životu letjela zrakoplovom.

The post Umrla najstarija osnovnoškolka (99) na svijetu koja je željela biti primjer majkama appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …