UM “Zefir” Srebrenik proslavio svoj drugi rođendan

3Udrženje mladih “ZEFIR” je organizacija osnovana 2012.godine. Do tada, od 2010. godine”Zefir” je radio u okviru MIZ Srebrenik i kao takav nastupao diljem naše domovine. “Zefir” broji oko 60 članova, starosne dobi od 7 do 50 godina.

Svoj drugi rođendan “Zefir” je proslavio održavanjem PRESS konferencije i druženjem otvorenog tipa za članove, roditelje i prijatelje ovog Udruženja. Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa radom i aktivnostima Zefira u proteklih godinu dana, a da ovo udruženje postiže zavidne rezultate i predstavlja Općinu Srebreniku u najboljem svjetlu pokazuju aktivnosti koje su obilježile proteklu godinu dana, i to: nastup u tv showu “Prvi glas sevdaha” koji se emituje na TV1 kao gost, Veliki koncert sevdaha održan u Srebreniku, održana dva bajramska koncerta, cjelovečernji nastup u Gradačcu “Plava noć” (Sajam šljive Gradačac), cjelovečernji nastup na koncertu u organizaciji MIZ Teslić, nastup u Kalesiji i Doboj Istoku. Također, Zefir je uzeo učešće u emisiji “TV Bingo show” koja se emituje na FTV-u,te  na nagradnoj igri su osvojili 8000 KM koje su utrošene za nabavku muzičke opreme neophodne za rad udruženja.

Na PRESS konferenciji je istaknuto da je osnova za ovako dobar uspijeh Zefira otvorenost i iskrenost u radu te da najveću zaslugu nose članovi UM “Zefir”, njih 70. Upućene su riječi zahvalnosti prema privrednim subjektima naše općine, Općini Srebrenik, kao i svim drugim prijateljima koji su u protekloj godini podržavali rad Zefira na bilo koji način.

Članovi ovog udruženja na čelu sa Upravnim odborom i roditeljima članova privode kraju pripreme za prvu aktivnost u 2015. godini, a to je veliki, sada već tradicionalni, koncert sevdaha pod nazivom “Pečat u srcu” koji će biti organizovan krajem januara 2015. godine” – napominje predsjednik Udruženja mladih “Zefir” Srebrenik, prof. Jasmin Brašnjić.

Pogledaj i ovo

Održana promocija knjige “Sve bio je ritam” Borisa Leinera

Knjiga koja je uzburkala mnoge muzičke i umjetničke duhove, “Sve bio je ritam” Borisa Leinera, …

Koronavirus u Bosni i Hercegovini – 852 nova slučaja zaraze

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini su registrovana 852 nova slučaja zaraze koronavirusom. …