Ukrajinci tvrde: Uspjeli smo oboriti sve ruske bespilotne letjelice

Ukrajina je u ponedjeljak rekla da je oborila sve ruske bespilotne letjelice u masovnom nizu napada kojima je Moskva treću noć zaredom gađala civilne mete, a ruski blogeri ogorčeno izvještavaju o brojnim ruskim žrtvama u Makijivki.

Ruski su dužnosnici u međuvremenu bili zaprepašteni izvještajima da je veći broj ruskih vojnika ubijen u napadu na spavaonicu pored skladišta za municiju, u kojoj su bili smješteni u okupiranoj ukrajinskoj teritoriji.

Kijev i ruski nacionalistički blogeri rekli su da je poginulo stotine ruskih vojnika. Proruski službenici su govorili su o visokom broju stradalih, no nisu ga precizirali, prenosi Hina.

The wreckages of Russian fighting vehicles destroyed by the Ukrainian Armed Forces are seen near the town of Izium

Rusija je na Novu godinu izvela noćne napade na ukrajinske gradove, uključujući glavni grad Kijev, stotine kilometara od fronta, što označava promjenu taktike nakon nekoliko mjeseci u kojima je Moskva takve napade uglavnom izvodila u razmaku od sedam dana.

Rusija je, nakon što je 31. decembra ispalila desetine projektila, 1. i 2. januara lansirala veći broj bespilotnih letjelica iranske proizvodnje. No, Kijev je u ponedjeljak rekao da je srušio svih 39 bespilotnih letjelica u posljednjem talasu napada, od kojih su 22 srušene iznad glavnog grada.

The post Ukrajinci tvrde: Uspjeli smo oboriti sve ruske bespilotne letjelice appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …