Uknjižite vaše vlasništvo u Donjem i Gornjem Srebreniku

Općinski sud u Gradačcu najavljuje uspostavu i zamjenu Zemljišne knjige te je stoga objavio na svojim službenim stranicama ovu odluku.
Vlasnici nekretnina u Donjem i Gornjem Srebreniku trebaju da postupe po zahtjevu suda i jave se na vrijeme da bi ostvarili svoja prava. Za vlasnike nekretnina nema nikakvih dodatnih troškova.

“Pozivaju se sva zainteresovana lica, koja polažu pravo na priznanje prava vlasništva ili nekog drugog prava na nekretninama upisanim u katastarskim opštinama Vučkovci (politička opština Gradačac) i Donji i Gornji Srebrenik (politička opština Srebrenik), po novom premjeru, da to svoje pravo prijave u roku od 60 (šezdeset) dana od dana objave ove najave u Službenim novinama FBiH i Službenom glasniku BiH, podneskom u 2 (dva) primjerka i da podnesu dokaze za to, u suprotnom njihovo pravo neće biti uzeto u obzir prilikom uspostave zemljišnoknjižnog uloška.

 

Svi upisi u zemljišne knjige za katastarske općine koje će biti predmet uspostave ili zamjene zemljišne knjige u okviru Projekta registracije nekretnina provodit će se bez naplate sudske takse.

Uvid u elektronski vođenu zemljišnu knjigu te lična predaja podnesaka sa dokumentacijom moguća je u Odjeljenju za zemljišnoknjižne poslove Općinskog suda u Gradačcu, u središtu suda u Gradačcu odnosno u Odjeljenju za zemljišnoknjižne poslove Općinskog suda u Gradačcu u Srebreniku svakim radnim danom u vremenu od 07,30-13,30h.”

 

Detalje objave možete pogledati na :

https://www.pravosudje.ba/vstv/faces/vijesti.jsp?id=70293

 

Sve zahtjeve možete poslati i putem pošte na adresu u Srebreniku:

 

Općinski sud u Gradačcu

Odjeljenje za zemljišnoknjižne poslove Srebrenik

Teritorijalne odbrane 92 bb

75350 Srebrenik

 

Pogledaj i ovo

Održana promocija knjige “Sve bio je ritam” Borisa Leinera

Knjiga koja je uzburkala mnoge muzičke i umjetničke duhove, “Sve bio je ritam” Borisa Leinera, …

Koronavirus u Bosni i Hercegovini – 852 nova slučaja zaraze

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini su registrovana 852 nova slučaja zaraze koronavirusom. …