UIO: Dokumentacija o uvoz respiratora nije zagubljena, SIPA je izuzela originale

Povodom današnjih aktivnosti pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u carinskoj ispostavi Međunarodnog aerdroma Sarajevo reagovali su iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.Glasnogovornik ove institucije Ratko Kovačević kazao je da dokumentacija o uvozu 80 respiratora u BiH, čiji je uvoznik kompanija “FH Srebrena malina” doo, se nije zagubila.

“Istražioci su bili u carinskoj ispostavi Aerodrom Sarajevo i izuzeli su originalnu dokumentaciju, koja im je potrebna u postupku, što mi je potvrdio šef ove carinske ispostave. Dakle, dokumentacija nije zagubljena”, kazao je Kovačević.

Ranije je portal Klix.ba objavio kako pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog spornog uvoza respiratora iz Kine ponovo pretresaju carinsku ispostavu na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, a da se pretres se vrši jer se, prema nezvaničnim informacijama, zagubila dokumentacija od prve pošiljke respiratora, kad ih je uvezeno 80 komada.

Objava UIO: Dokumentacija o uvoz respiratora nije zagubljena, SIPA je izuzela originale pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Do 2030. na putevima u svijetu 31,1 milion električnih vozila

Do kraja decenije, trećina ukupne prodaje novih automobila na svijetu biće električna vozila, pokazuje posljednje …