Uhapšene tri osobe, pronađena droga vrijedna više desetina hiljada KM

Na području Zenice, izvršeni su pretresi i hapšenja tri osumnjičene osobe i pronađena je i oduzeta veća količina različitih narkotika namijenjenih ilegalnom narko-tržištu.

Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici  Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, na području Zenice izvršili su opsežnu akciju koja je rezultirala pronalaskom i zaplijenom oko 20 kilograma različitih opojnih droga. U akciji su uhapšene tri osumnjičene osobe, a postupajući tužilac je u sjedištu SIPA koordinirao aktivnosti na terenu. Aktivnosti su realizirane u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH.

U akciji je pronađena i zaplijenjena veća količina različitih opojnih droga: 15 kilograma opojne droge cannabis-marihuana, 3,9 kilograma opojne droge amfetamin (speed), 0,316 kg opojne droge amfetamin (ecstasy), 0,4 kilograma opojne droge heroin.

Navedene količine opojne droge na ilegalnom narko-tržištu dostižu cijenu od više desetina hiljada KM.

Akcija predstavlja odličan udarac agencija za provođenje zakona strukturama narko-kriminala na području ZDK-a i BiH. Uhapšene osobe bit će predate postupajućem tužiocu koji će nakon ispitivanja donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

The post Uhapšene tri osobe, pronađena droga vrijedna više desetina hiljada KM appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Njemačka i Francuska napustile pregovore o reformi WHO-a, nezadovoljne stavom Donalda Trampa

Njemačka i Francuska napustile su pregovore o reformi Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) frustrirane pokušajima SAD-a …