Tvrđava Gradina Srebrenik

Tragedija u Čanićima: Ubio rođaka nožem zbog međe

Nakon verabalne svađe zbog zemlje, u fizičkom obračunu, upotrebom noža šezdesetsedmogodišnji Anto Tadić iz Dobrnje ubio je jutros oko 9 sati u mjestu Čanići, općina Tuzla, svog rođaka sedamdesetogodišnjeg Niku Tadića pored ceste u neposrednoj blizini njegove porodične kuće.

U sukobu bili zbog njive

Kako saznajemo na mjestu događaja u sukobu je i Anto zadobio lakše tjelesne povrede, te je kolima hitne pomoći prevezen u UKC Tuzla gdje mu je ukazana pomoć. Nakon ukazane pomoći on je uhapšen i nad njim se vrši kriminalistička obrada od strane ovlaštenih službenih lica MUP-a TK i Policijske uprave Tuzla. Prema informacijama koje smo saznali na mjestu događaja od njihovih komšija, rođaci su  od ranije bili u sukobu zbog zemlje.

˝Vidio sam biciklo na pola cestre. Stao sam da ga sklonim, a onda sam vidio čovjeka kako s lijeve strane stoji i kaže mi eto imaš tijelo u kanalu. Pokušao sam da mu pomognem, da vidim u čemu je problem. Držao je nož u ruci i rekao mi da mu nikako ne prilazim, i da u kanalu imam mrtvo tijelo, pa ako možeš pomozi njemu. Stao sam u stranu i pozvao policiju˝, rekao je za TIP.ba  Emir Fejzić koji je sasvim slučajno naišao nekoliko trenutaka nakon izvršenja zočina.

Pored noža nađen i krvav kamen

Uviđaj na mjestu događaja izvršio je kantonalni tužilac  Hajrudin Mujanović zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i  Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla. ˝Prema podacima koje smo prikupili tokom uviđaja, Anto Tadić ubio je upotrebom noža Niku Tadića. Nakon uviđaja bit će izvršeno vještačenje koje će pokazati šta je tačan uzrok smrti, jer je pored noža nađen i kamen na kome je bilo krvi. Za sada nemamo očevidaca. Prema riječima svjedoka motiv bi mogao biti neriješen imovinsko-pravni odnosi-njiva. Prema pokazatelju gdje je nađen nož  postoji osnovana sumnja da je Anto sačekao Niku  u blizini njegove njive gdje ga je izbo nožem˝, rekao je za naš portal kantonali tužilac Hajrudin Mujanović.

Tužilac je izdao naredbu vještaku sudske medicine za obdukciju mrtvog tijela, te naredbu za uzimanje krvi i urina od osumnjičenog i oštećenog, te tjelesni pregled za osumnjičenog.U narednom periodu će se obaviti biološka, balistička i sva druga potrebna vještačenja kako bi se utvrdile okolnosti vezane za krivično djelo, kao i saslušanja svjedoka, saznajemo u Tužilaštvu TK.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Jedan komentar

  1. svasta nikako da ljudi shvate da ce taj bijedni komad zemlje opet ostat iza njih

Komentariši