Srebrenik.NETwork

U utorak otvorenje nove autobuske stanice u Srebreniku

Iako Srebrenik ima epitet brzorastućeg grada sa modernim i urbanim stambeno poslovnim kvartovima, stara i zapuštena autobusna stanica nije nešto čim se može pohvaliti.

(Stara autobuska stanica u Srebreniku)

Uskoro će ipak zahvaljujući inicijativi privatnog vlasništva Srebrenik dobiti jednu od najsavremenijih autobusnih stanica na području Bosne i Hercegovine sa brojnim pratećim sadržajima.

Nova autobusna stanica u Srebreniku na adresi Bosanskih branilaca (bivši “Interplet”) koja sa radom počinje u utorak 27.08.2019. rangirana je kao stanica 1. kategorije, kao jedna od rijetkih u BiH koju odlikuju vrhunska usluga i infrastruktura.

Impozantan objekat pored svoje savremene i ukusno posložene arhitekture ispunjava sve evropske norme kada je autobusni saobraćaj u pitanju, kako lokalni, kantonalni i regionalni tako i međunarodni.

“Stanica raspolaže sa 6000m2 ukupne korisne površine, a sam objekat stanice se prostire na cca 400m2. Pored 10 perona imamo ukupno 30 parking mjesta za autobuse u fazi mirovanja što znači da autobusi neće morati riskirati sigurnost putnika čekanjem “usput”, kao što je sada slučaj,” rekao nam je Ivan Marković direktor kompanije Marković d.o.o. Srebrenik koja je investitor ovog projekta.

Nova autobusna stanica u Srebreniku će zbog blizine magistralne ceste smanjiti gužve u saobraćaju jer će autobusi, ali i putnici, imati brz i lagan pristup glavnoj saobraćajnici.

Moderna i klimatizirana čekaonica je opremljena video zidom sa korisnim informacijama za putnike kao što je vrijeme dolazaka i odlazaka, a u službi blagovremenog informiranja postavljen je i zvučni sistem.

Nadalje, kafe restoran, trafika i apoteka su sastavni sadržaj ove autobusne stanice gdje će putnici imati priliku za osvježenje i predah. Besplatan Wi-Fi (internet), savremene sanitarne prostorije ali i toalet za osobe sa invaliditetom su sadržaji koji, između ostalog, ovu stanicu rangiraju u sami vrh po kvaliteti usluge i sadržaja.

Moderna, funkcionalna i prije svega čista autobusna stanica je ogledalo svakog grada pa će tako Srebreničani ali i putnici prolaznici imati mjesto koje će njihovo putovanje učiniti jednostavnijim i nadasve ugodnijim.

Vijest preuzeta sa studiod.ba

Exit mobile version