U Tuzli identificirane četiri žrtve bošnjačke nacionalnosti

U Komemorativnom centru u Tuzli danas su identificirane četiri žrtve proteklog rata. Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti čiji su posmrtni ostaci pronađeni 2008. i 2019. godine na području općina Kladanj, Vlasenica i Bratunac.

Identitet ovih žrtava utvrđen je metodom DNK analize, a danas su njihov identitet potvrdili i članovi njihovih porodica.

Glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Emza Fazlić kazala je Feni da je danas zvanično identificiran Muhamed (Mustafa) Golić, rođen 1928. godine u Glogovoj. On je nestao 1992. godine, a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani 2008. godine u Redžićima kod Bratunca.

Porodica je potvrdila i identitet Avde (Himzo) Hodžića rođenog 1929. godine u Vlasenici. On je također nestao 1992. godine, a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani 2019. godine na lokalitetu mezarja Rakita u Vlasenici.

Zvanično je identificiran i Hasib (Aljo) Malčinović, rođen 1975. godine u Vlasenici. On je nestao 1993. godine, a ekshumiran je 2019. godine na lokalitetu Turalići kod Kladnja.

Porodica je identificirala i Muamera (Osman) Mujića rođenog 1976. u mjestu Luka Srebrenica. Nestao je 1995. godine, a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani 2019. godine u Jezernici kod Kladnja. 

(Vijesti.ba / FENA)

Objava U Tuzli identificirane četiri žrtve bošnjačke nacionalnosti pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Poznat termin dženaze doktoru Ibrahimu Zukiću

Dženaza doktoru Ibrahimu Zukiću koji je preminuo nako kraće i teške bolesti, biće obavljena sutra. …

Kantonalni derbi u Mejdanu: Sloboda dočekuje Gračanicu

Rukometni klub Sloboda danas je na press-konferenciji najavio utakmicu 24. kola Premijer lige Bosne i …