U TK 39 novozaraženih osoba i jedan smrtni ishod

Na području TK u posljednja 24 sata zabilježeno je 39 novozaraženih osoba na korona virus, a testirano je 226 uzoraka.

Najviše novozaraženih je iz Tuzle – 18, Gradačca – šest, Živinica – četiri, Lukavca – tri, po dvije iz Kalesije i Kladnja, te po jedna osoba iz Čelića, Doboj Istoka, Gračanice i Srebrenika.

U posljednja 24 sata na području TK prijavljen je i jedan smrtni ishod uzrokovan posljedicama zaraze korona virusom. Radi se o starijoj ženskoj osobi (1945 godište) iz Živinica, koja je imala prateća oboljenja.

Trenutno je u TK aktivno zaraženo virusom 287 osoba, od kojih su 32 hospitalizovane, šest je na mehaničkoj ventilaciji, dok su ostale u kućnoj izolaciji.

Od početka pandemije do danas u TK je testiranjem otkriveno ukupno 3662 osoba pozitivnih na korona virus. Do sada ih se oporavilo ukupno 3206, a preminulo 168.

Objava U TK 39 novozaraženih osoba i jedan smrtni ishod pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

˝DONIRAJ˝ i budi dio akcije spajanja gradova Srebrenika i Gračanice i magistralnih puteva Tuzla-Orašje i Tuzla –Doboj najkraćim putem preko Seone i Rašljeve

Iz dva grada Srebrenika i Gračanice, grupa građana iz nekoliko mjesnih zajednica ( Seona, Rašljeva, Dedići, Duboki Potok, Miričina, Orahovica ) sa predvodnicima Adnanom Muslimovićem, Adijom Mehinovićem, Muhamedom Nurkanovićem i Samirom Mujkanovićem pokreću akciju i prikupljaju u narednih deset dana sredstva za dovršetak i asfaltiranje preostalih 600 metara nesfaltiranog dijela puta koji povelazi Seonu i Rašljevu te magistralne puteve Orašje -Tuzla i Tuzla- Doboj najkraćim putem.

Saopćenje za javnost Inicijative Moja adresa Srebrenica

Saopćenjem za javnost oglasila se Inicijativa Moja adresa Srebrenica, a u kome se navodi: Ovih …