U TK 38 novozaraženih

U posljednja 24 sata u UKC-u Tuzla i privatnim klinikama na području TK testirane su 293 osobe, od čega je 38 uzoraka pozitivno na korona virus. Trenutno je u TK aktivno zaraženo 259 osoba. Od njih je 30 hospitalizirano. Sedam osoba je na mehaničkoj ventilaciji, dok ih je 229 u kućnoj izolaciji.

Najviše novozaraženih je u Tuzli – 23, u Gradačcu šest, u Doboj Istoku  i Živinicama po tri, te dvije osobe u Kalesiji i jedna u Lukavcu.

RTV Slon

Objava U TK 38 novozaraženih pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

˝DONIRAJ˝ i budi dio akcije spajanja gradova Srebrenika i Gračanice i magistralnih puteva Tuzla-Orašje i Tuzla –Doboj najkraćim putem preko Seone i Rašljeve

Iz dva grada Srebrenika i Gračanice, grupa građana iz nekoliko mjesnih zajednica ( Seona, Rašljeva, Dedići, Duboki Potok, Miričina, Orahovica ) sa predvodnicima Adnanom Muslimovićem, Adijom Mehinovićem, Muhamedom Nurkanovićem i Samirom Mujkanovićem pokreću akciju i prikupljaju u narednih deset dana sredstva za dovršetak i asfaltiranje preostalih 600 metara nesfaltiranog dijela puta koji povelazi Seonu i Rašljevu te magistralne puteve Orašje -Tuzla i Tuzla- Doboj najkraćim putem.

Saopćenje za javnost Inicijative Moja adresa Srebrenica

Saopćenjem za javnost oglasila se Inicijativa Moja adresa Srebrenica, a u kome se navodi: Ovih …