Srebrenik.NET / Aktuelno / U Srebreniku održana predstava i radionica za djecu u cilju podizanja svijesti o prevenciji nasilja

U Srebreniku održana predstava i radionica za djecu u cilju podizanja svijesti o prevenciji nasilja

U organizaciji Multidisciplinarnog tima za zaštitu djece općine Srebrenik, danas je u velikoj sali Doma kulture u Srebreniku održana pozorišna predstava “Kad se bajke sretnu”, u izvedbi dramske sekcije Prve osnovne škole Srebrenik. Nakon izvedbe pozorišne predstave održana su preventivne vršnjačke radionice sa učesnicima uz podršku vršnjačkih edukatora JU Mješovite srednje škole Srebrenik.

Cilj radionice je podizanje svijesti među djecom i mladima o prevenciji nasilja i jačanju njihovih kapaciteta o načinima prijavljivanja vršnjačkog nasilja. Radionicama vršnjačke edukacije organizatori  žele djeci omogućiti usvajanje osnovnih znanja o vrstama i oblicima nasilja, uticaju vršnjačkog pritiska na ponašanje kod djece i bolestima ovisnosti koji doprinose nasilnom ponašanju. Ovom aktivnošću ujedno žele ukazati mladima I svim odgovornim subjektima da se nasilje treba i mora prijavljivati.

Vršnjačka radionica je organizirana uz pomoć World Vision organizacije koja implementira projekat “Jačanje sistema referalnih mehanizama u borbi protiv nasilja nad djecom na lokalnom nivou” kojeg finansira UNICEF u BiH kroz fondove Evropske Unije.

Powered by WPeMatico