U Srebreniku održana Javna tribina povodom Dana mladosti

Povodom Dana mladosti, u Kino sali Doma kulture Srebrenik 25.05.2012.  održana je Javna tribina pod nazivom “Perspektiva mladih danas” u organizaciji FOM SDP BiH Srebrenik, a u saradnji sa Udruženjem građana Josip Broz Tito Srebrenik.

Specijalni gost večeri bila je istaknuta ličnost, izuzetan stručnjak, veliki humanista i energični zagovornik građanske hrabrosti, dr. Svetlana Broz.

Otvorivši vrlo konstruktivnu diskusiju, dr. Broz je naglasila potrebu mladih da se oslobode straha i uzdržanosti i iznošenjem svojih stavova, kao i konkretnim angažmanom kroz političke subjekte, ali i nevladin sektor, učine korak ka sistemskom rješavanju negativnih pojava u našem društvu.

“Da biste promijenili budućnost, morate prvo analizirati sadašnjost”…poručila je Brozova svim mladima i potakla ih na konstantno reagovanje na sve negativne postupke od strane izabranih predstavnika vlasti, a u cilju kreiranja kvalitetnijeg životnog okruženja.

Poruka Dana mladosti ne važi samo za jedan dan 25. maj, nego za svaki dan godine, i mi se moramo truditi da ne nikada ne stanemo u svojim namjerama i da nikada ne padnemo pod uticaje drugih koji su samo ljubomorni i agresivno orjentisani ka našoj mladosti, jer naša mladost i duh su upravo prijetnja zlikovcima i onima koji žele da ruše naše snove, jer mi smo pravi vizionari, pravi ljudi koji će dovesti do prosperiteta Bosne i Hercegovine.
Ne bojte se i borite se, za svoju budućnost, za svoje snove, za svoje živote i za svoju sudbionu, a ko će to uraditi ako nećemo mi sami.

Drugovi i drugarice, sretan Dan mladosti! Vrijeme brzo prolazi i mnogo toga u životu donosi, al’ zapamtite da smo se ipak sreli na najljepšoj stazi života što se zove MLADOST! Divna mladost uvijek je vjerovala, a i danas vjeruje, da je lako pokrenuti svijet.

Zahvaljujemo se svim posjetiocima koji su uveličali večerašnju javnu tribinu.

Veliku zahvalnost i ovim putem želimo iskazati dr. Broz koja je naš grad počastila svojim dolaskom, a naročito što nam je poklonila izuzetno motivirajuće i korisno predavanje.

 

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši