Srebrenik.NETwork

U šest dana dvije saobraćajne nesreće na pruzi Tuzla – Brčko

Tvrđava Gradina Srebrenik

Jučer, oko 08.00 sati na pruzi Tuzla – Brčko, u Donjem Potpeću kod Srebrenika, putnički voz broj “2032”, kojim su upravljali mašinovođa B. A. i njegov pomoćnik D. M. iz Srebrenika udario je 59 – godišnju Z. M. iz Potpeća.

Prema izjavama očevidaca, do nezgode je došlo kada je žena, koja je čuvala ovce na livadi pored pruge, pokušala vratiti nekoliko ovaca koje su se odvojile od stada i izašle na željezničku prugu.

Nakon ukazane prve pomoći u Hitnoj službi Doma zdravlja Srebrenik, povrijđena žena je sanitetskim vozilom prevezena na Odjel ortopedije UKC Tuzla, čiji su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede. Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PS Srebrenik.

Ovo je druga saobraćajna nesreća koja se u posljednjih šest dana dogodila kod Srebrenika na pruzi Tuzla – Brčko. Podsjećamo, u subotu, na pružnom prijelazu u Behramima kod Srebrenika se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je u sudaru s putničkim vozom povrijeđeno pet lica, od kojih jedno teže.

(RadioSrebrenik.ba)

Exit mobile version