U parohiji Špionica obilježena Velika Gospojina

U Srebreniku, u parohiji Špionica, jučer je pred velikim brojem vjernika obilježena  slava hrama Uspenja Presvete Bogorodice, Velika Gospojina.
Nakon služenja Svete Liturgije koja je održana u unutrašnjosti hrama, mnoštvo vjernika je sa ikonama i crkvenim barjacima tradicionalno tri puta obišlo oko crkve, predvođeni sveštenikom – jerejom Radovanović Spasojem.
Na čelu litije, sa krstom u rukama, u pratnji svoje porodice sa ponosom je kročio kum ovogodišnje slave Arsenić Mihajlo.
Ovo tradicionalno okupljanje u Špionici iz godine u godinu biva sve posjećenije, tako da ni ponedjeljak kao radni dan nije omeo sve one koji su došli u svoj rodni kraj i svoju Špionicu iz cijele BiH, regije i Evrope.
Sveštenik Radovanović Spasoja, sluga Božji, zajedno sa crkvenim odborom koga predvodi Maksim Bogdanović godinama vrijedno rade, a uz vjerski život i obrede organizuju i provode aktivnosti na održavanju i rekonstrukciji hrama Uspenja Presvete Bogorodici u Špionici, hrama koji je izgrađen i osvećen još daleke 1914. godine.
Radost slave uveličali su i mnogi prijatelji, komšije i susjedi; Bošnjaci i Hrvati, njihovi vjerski dostojanstvenici, kao i delegacija općine Srebrenik.

Pogledaj i ovo

Uređen školski poligon u MZ Orahovica

U proteklim danima, u MZ Orahovica uređen je školski poligon. Vrijednost projekta je cca 15.000,00 …