U Lukavcu počela kampanja “Ljubav ne boli”

U organizaciji Udruženja Amica Educa Tuzla, Udruženja Mreža Žena policajaca i Koalicijom za borbu protiv mržnje Tuzla, danas je u Lukavcu počela realizacija kampanje pod nazivom “Ljubav ne boli”.
Ispred TC Konzum u Lukavcu u periodu od 11 do 15.00 sati organizovana je ulična akcija podjele afiša sa osnovnim informacijama i brojevima telefona na koje je moguće prijaviti nasilje.

Postavljene su papirne siluete ženskih tijela sa „porukama“ sa kojima se mlade žene u svojim vezama suočavaju, koje se smatraju kao normalno i prihvatljivo ponašanje (i čak izraz ljubavi) a što se zapravo prepoznaje kao verbalno, psihičko, fizičko, ekonomsko, seksualno nasilje. U toku trajanja ulične kampanje, uposlenice i volonteri i volonterke Udruženja Amica Educa će građanima su distribuirali informativni materijal i davali informacije vezane za prevenciju i suzbijanje nasilja u vezama mladih te dostupnim oblicima pomoći za žrtve nasilja.
Kampanja također služi da se podigne svijest građana o raznoraznim oblicima nasilja u ljubavnim vezama mladih osoba. Posebna ciljna grupa su nam mlade djevojke, odnosno, prevencija nasilja, rekla je  Selma Mustačević, koordinatorica projekta u Udruženju Amica Educa.
Predstavnice Udruženja Mreža žena policajaca (uniformisane policajke) u toku ulične kampanje potiču građane i građanke da im se obrate za pomoć u slučaju nasilja te će biti na raspolaganju da odgovore na eventualna pitanja.
Ovo je prva aktivnost Omladinske grupe World Vision općina Lukavac, koja je formirana prije mjesec dana i koja će u narednom periodu raditi niz aktivnosti, edukacija i projekata za dobrobit djece i mladih na području općine Lukavac – kazala je za Nina Zupan iz organizacije World Vision.
Osim U Lukavcu, kampanja je jučer realizovana u Tuzli te će u naredna dva dana biti realizovana u Živinicama i Gradačcu.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Knjige - naši dani

Rječnik lokalnih izraza Srebrenika

Izvor: [Rječnik lokalnih izraza Srebrenika](https://www.srebrenik.net/rjecnik/) Stare riječi i izrazi iz Srebrenika i okoline predstavljaju pravi …

Stari Most

Arhitektonska rješenja u gradovima Bosne i Hercegovine

Arhitektonska rješenja u gradovima Bosne i Hercegovine odražavaju složenost i raznolikost historijskog i kulturnog nasljeđa …