U BiH 334 novozaraženih koronom, jedanaest osoba preminulo

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini zabilježeno je 334 novozaraženih. Od tog broja 228 je iz Federacije i 106 iz Republike Srpske. Prijavljeno je i jedanaest smrtnih slučajeva, od toga je deset u Federaciji i jedan u Republici Srpskoj.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.597 uzoraka, od kojih je 228 pozitivnih na koronu.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim Srednjobosanskog. Do sada je testiran ukupno 173.731 uzorak, a virus je potvrđen kod 20.253 osoba. U protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 104 pacijenta. 

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 10 novih smrtnih ishoda.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 601, i to 400 muškaraca i 201 žena. 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata testirano je 488 laboratorijskih uzoraka, a virus je potvrđen je kod 106 osoba.

Radi se o 64 muškarca i 42 žene, od kojih je 18 mlađe, 72 srednje i 16 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 25 osoba je iz Bosanske Gradiške, 15 iz Banje Luke, 11 iz Prijedora, 10 iz Zvornika, devet iz Bijeljine, sedam iz Laktaša, šest iz Foče, po četiri iz Doboja i Srpca, po tri iz Prnjavora i Čelinca, po dvije iz Ugljevika i Teslića i po jedna iz Višegrada, Kotor Varoša, Pelagićeva, Petrova i Šekovića.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj, a radi se o ženi starije životne dobi iz Gacka.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 10.590 slučaja zaraze, a preminulo je ukupno 325 osobe.

Objava U BiH 334 novozaraženih koronom, jedanaest osoba preminulo pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

˝DONIRAJ˝ i budi dio akcije spajanja gradova Srebrenika i Gračanice i magistralnih puteva Tuzla-Orašje i Tuzla –Doboj najkraćim putem preko Seone i Rašljeve

Iz dva grada Srebrenika i Gračanice, grupa građana iz nekoliko mjesnih zajednica ( Seona, Rašljeva, Dedići, Duboki Potok, Miričina, Orahovica ) sa predvodnicima Adnanom Muslimovićem, Adijom Mehinovićem, Muhamedom Nurkanovićem i Samirom Mujkanovićem pokreću akciju i prikupljaju u narednih deset dana sredstva za dovršetak i asfaltiranje preostalih 600 metara nesfaltiranog dijela puta koji povelazi Seonu i Rašljevu te magistralne puteve Orašje -Tuzla i Tuzla- Doboj najkraćim putem.

Saopćenje za javnost Inicijative Moja adresa Srebrenica

Saopćenjem za javnost oglasila se Inicijativa Moja adresa Srebrenica, a u kome se navodi: Ovih …