U BiH 184 novzaraženih i 8 smrtnih ishoda

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini registrirano je 184 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od toga su 82 slučaja u Federaciji BiH, dok su 102 registrirana u Republici Srpskoj. 

Prijavljeno je i osam smrtnih slučajeva, šest u FBiH i dva u RS. Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 888 uzoraka, od kojih su 82 pozitivna na virus.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim Bosansko-podrinjskog i Kantona 10. U protekla 24h oporavak je zabilježen kod 73 pacijenta. Trenutno je aktivan 3 171 slučaj pozitivan na SARS-CoV-2. 

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je šest novih smrtnih ishoda.S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 591, i to 395 muškaraca i 196 žena. 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj testirano je 539 laboratorijskih uzoraka, a virus je potvrđen kod 102 osobe.

Radi se o 55 muškaraca i 47 žena, od kojih je 16 mlađe, 70 srednje i 16 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 19 osoba je iz Banje Luke, 16 iz Pala, 12 iz Zvornika, devet iz Prijedora, šest iz Bosanskog novog, pet iz Bosanske Dubice i Teslića, četiri iz Sokoca, po tri iz Laktaša, Mrkonjić Grada i Ugljevika, po dvije iz Istočne Ilidže, Кneževa, Modriče, Prnjavora i Šipova i po jedna iz Bijeljine, Vukosavlja, Dervente, Кrupe na Uni, Milića, Čelinca i Bosanskog Šamca.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa. Radi se o muškarcima starije životne dobi iz Banje Luke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 10.484 slučaja koronavirusa, a preminulo je ukupno 324 osobe. Do sada se oporavilo ukupno 7.037 osoba, a testirano je 85.938 uzoraka.

Objava U BiH 184 novzaraženih i 8 smrtnih ishoda pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

˝DONIRAJ˝ i budi dio akcije spajanja gradova Srebrenika i Gračanice i magistralnih puteva Tuzla-Orašje i Tuzla –Doboj najkraćim putem preko Seone i Rašljeve

Iz dva grada Srebrenika i Gračanice, grupa građana iz nekoliko mjesnih zajednica ( Seona, Rašljeva, Dedići, Duboki Potok, Miričina, Orahovica ) sa predvodnicima Adnanom Muslimovićem, Adijom Mehinovićem, Muhamedom Nurkanovićem i Samirom Mujkanovićem pokreću akciju i prikupljaju u narednih deset dana sredstva za dovršetak i asfaltiranje preostalih 600 metara nesfaltiranog dijela puta koji povelazi Seonu i Rašljevu te magistralne puteve Orašje -Tuzla i Tuzla- Doboj najkraćim putem.

Saopćenje za javnost Inicijative Moja adresa Srebrenica

Saopćenjem za javnost oglasila se Inicijativa Moja adresa Srebrenica, a u kome se navodi: Ovih …