U Australiji uhapšen muftija iz BiH, sumnjiče ga za pronevjeru 100 hiljada dolara

Muftiju Islamske zajednice koja okuplja Bošnjake u Australiji uhapsilaa je policija u Sidneyu pod sumnjom da je pronevjerio najmanje 100 hiljada australskih dolara.

Australska policija potvrdila je privođenje jednog vjerskog čelnika, a mediji u BiH u petak su prenijeli kako je riječ o efendiji Jasminu Bekriću.

On je ujedno član vijeća muftija Islamske zajednice u BiH, vrhovnog tijela zaduženog za pitanja vjere.

Policija New South Walesa navela je kako je 55-godišnji uhićenik, čiji identitet nije potvrdila, suočen s optužbama po sedam tačaka koje ga terete za nezakonito sticanje financijske koristi prevarom, a po tri tačke zbog davanja lažnih podataka vlastima i posjedovanje zabranjenog oružja.

Tokom pretrage uhićenikove kuće policijski su istražitelji zaplijenili dokumentaciju, 6500 dolara u gotovom novcu i teleskopsku palicu.

Bekrić je navodno prikupljao donacije širom Australije za dobrotvorne aktivnosti u inozemstvu, a pronevjerio je 100 hiljada dolara prikrivajući to podnošenjem lažnih financijskih izvješća.

Nakon hapsenja uz jamstvo je pušten na slobodu, a pred sucem bi se trebao pojaviti 21. oktobra, prenosi Hina.

Objava U Australiji uhapšen muftija iz BiH, sumnjiče ga za pronevjeru 100 hiljada dolara pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Ministar zdravstva TK posjetio Dom zdravlja Srebrenik

Ministar zdravstva Tuzlanskog kantona Božo Jurić posjetio je Dom zdravlja u Srebreniku gdje je s …

Obilježen mjesec knjige u Srebreniku

U povodu obilježavanja oktobra – Mjeseca knjige učenici I osnovne škole u Srebreniku zajedno sa …