U asfaltiranje puta preko Kreke za Ljenobud investirano oko 210.000 KM

kreka1_za_webAsfaltiranjem puta preko Kreke za Ljenobud, u šta je do sada investirano oko 210.000 KM, ovo bogato, pitomo i nadasve lijepo mjesto za življenje, mjesto vrijednih ljudi i pravih domaćina, odnedavno je povezano sa centrom grada Srebrenika još jednom savremenom putnom komunikacijom. Realizacijom ovog infrastrukturnog projekta, mještani Ljenobuda će do centra grada Srebrenika voziti 2,5 kilometra, dok im je do sada, obilaznim putem preko Dubokog Potoka, za to trebalo oko 9 kilometara.

„Navedeni put je širine 5 metara i ukupne dužine 1 kilometar (600 metara kroz Kreku i još dva kraka u Ljenobudu po 200metara) a kompletnom dužinom je urađena odvodnja površinskih voda te su postavljeni ivičnjaci. Radove je izvela firma „JATA“ d.o.o. Srebrenik a od ukupne investicije mještani Ljenobuda su izdvojili 60.000 KM, općina Srebrenik je iz budžeta izdvojila 77.000 KM dok je Fondacija „Odraz“ Sarajevo do sada izdvojila 70.000 KM, iako od istih očekujemo dodatna sredstva, kako bi se ovaj projekat u potpunosti završio, jer su ostali još neki sitni radovi da se završe, nakon čega će ova dionica biti tehnički primljena.

Osim blagodati za mještane Ljenobuda, kojima će, u vrijeme kada svi negdje žurimo i kada vrijeme ima sasvim drugi značaj nego prije, ovo značajno skraćenje puta do Srebrenika u značajnoj mjeri poboljšati kvalitet života, vrijedi istaći i da se put perspektivno može koristiti za najbliže spajanje grada Srebrenika sa podmajevičkim naseljima: Zahirovići, Kurtići, Straža, Like i Kuge, u kojima živi oko 3500 građana. Realizacijom navedenog bi se saobraćajna udaljenost tih mjesta od grada Srebrenika smanjila sa sadašnjih 30 kilometara na 7 kilometara. Naravno da bi se ovo ostvarilo te značajno poboljšao kvalitet života i u navedenim naseljima potrebno je nastaviti graditi i modernizovati postojeću putnu infrastrukturu kako bi se ta mjesta spojila sa ovom dionicom preko Kreke“-istakao je Tursić Nermin, predsjednik MZ Ljenobud.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]