Tuzla: Policijski inspektor pomagao u prodaji heroina

S. K. se sumnjiči da je počinio kazneno djelo pomaganje u proizvodnji i stavljanju u promet opojnih droga

Nakon što je jučer lišila slobode službenika MUP-a Tuzlanskoga kantona S. K., Federalna uprava policije dostavila je tuzlanskome Kantonalnom tužiteljstvu i kaznenu prijavu protiv njega.

On se sumnjiči da je počinio kazneno djelo pomaganje u neovlaštenoj proizvodnji i stavljanju u promet opojnih droga u sticaju sa kaznenim djelom odavanje službene tajne, stoji u priopćenju iz Tužiteljstva Tuzlanskoga kantona.

Osumnjičeni je danas predat u nadležnost Tužiteljstva, a tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage te Općinskome sudu predložio da odredi pritvor protiv S.K.

Postoji sumnja da je S.K, radeći kao inspektor u Sektoru kriminalističke policije MUP-a, od lipnja 2010. do marta 2011. godine drugim osobama odavao službene tajne do kojih je dolazio obavljajući svoju službenu dužnost, čime je pomagao u prodaji opojne droge heroin na području Tuzle.

Naredba o provođenju istrage donesena je i za osobe s inicijalima S. D. i E. D., kojma se na teret stavlja kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a koji se već od ranije nalaze u pritvoru.

Pogledaj i ovo

Još godinama ćemo nositi zaštitne maske

Jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za pandemiju Erik Toner (Eric), koji je viši naučnik u …

Komentariši